Ikke-kategoriseret

Fjerde indbrud sommerhuset på fire uger – nu køber vi en tyverialarm

For to uger siden da min familie og jeg kom glade hjem efter en weekend i vores fritidhus havde vi haft indbrud i vores hus. Indbrudstyvene havde gennemsøgt alle vores ting og rapset vores kontanter, surround sound system og computere. Det er dog ikke første gang at det er hændt men hver gang er det lige væmmeligt. Forrige gang det skete havde tyveknægtene ikke indvendt huset men blot snuppet vor Verner Panton lamper og vor ene kogle i kontoret. Men dette tyveri virkede virkelig mindre forudbestilt og det tog en hel uge at få opgjort skaderne. Tyveknægtene havde simpelthen udtømt samtlige skuffer ud på gulvet, ja endda børneværelset havde tyvene været.

Den gang da vi erhvervede vores rækkehus for fire år siden var der nemlig allerede indsat alarm samt tyverialarm som vi selvsagt lod hænge. Men det lader ikke til at det virker særlig godt. Derfor har jeg bestemt mig for at købe et par splinternye tyverialarm. Min bror har foreslået en variant men jeg påtænker nu trods alt at spørge vores genboer hvilken slags alarmsystemer de bruger. Vores forsikringsselskab har tilrådet at vi får sat bolte på alle døre og vinduer så det bliver mere besværligt for indbrudstyvene at sikre sig en udgang. Min hustru og jeg er dog overhovedet slet ikke vild med ideen om at børnene og os i princippet skal være låst inde sammen med tyveknægtene i tilfældet af de laver røveri imens vi og børnene snorksover.

Vi har brug for en alarm som er koblet til vores telefoner. På den måde er vi i stand til at se hvis vi har selvbudne fremmede når vi og børnene er på ferie eller i koloni. Det er ligeledes super godt at man kan se om alarmen er gået i gang således at man kan få fat på genboerne, så de kan få fat på panserne. Det er desuden ret vigtigt at vi investerer i en tyverialarm som vores to børn uden problemer kan bruge. Rollingerne kommer jo hjem fra skole og fritidsordning nogle timer før min kone og jeg cykler hjem fra kontoret. Alarmen skal derfor være let at tænde og slukke men samtidig skal alarmen desuden også være endnu bedre end vor forgående. Det aller vigtigste er at min kone og jeg hurtigst muligt finder en god løsning så vi bliver foruden den ubehagelige følelse når man kommer tilbage til smadrede ruder og et gennemsøgt rækkehus.