Ikke-kategoriseret

Gode råd til dame- og herrecykler i verdens cykelhovedstad

Vores hovedstad blev for en del år siden udnævnt til den vestlige verdens cykelhovedstad, og for nogle måneder siden er der kommet yderligere en pæn fact frem. Der findes i år en overvægt af cykler i Kbh, end der er biler og lignende. Dette må siges at være iøjnefaldende, særligt når du ser på den øvrige moderne eropæiske og amerikanske verdensdel. Herudover eksisterer der de klare fordele, at vores luft forbedres, fordi der skabes minimal produktion afluftforurenende gasser end hvis mange flere kørte på arbejde i køretøjer. Samt det også rimeligt trafiksikkert at færdes på cykel i København, Århus og andre større byer, idet der er dedikerede cykelområder på alle hovedfærdselsårene, og derfor er du aldrig alene, så du har minimal fare for, at køretøjer misser dig som cyklist. Vi minder dog om altid give agt for højresvingende lastvogne.
Med udgangspunkt i ovenstående er du givetvist også cyklist og trænger måske til en nyere dame- / herrecykel. Foruden at sandsynligvis er dit barn blevet så gammel, at det har brug for sin helt egen børnecykel. Forsøg at udvælge en cykel, der er afstemt til behovet. Derfor er det essentielt at være klar over, om du alene skal køre på cykel små afstande lokalt i bykernen og eventuelt vil kunne nøjes siddende på en god gammeldags herre- og/eller damecykel i havelåge-stil, eller du har langt hen til arbejde, og således gør bedst i at kigge på racermodeller.
Er du oppe i årene, har eksemplevis nedsatte kræter eller eksempelvis egentlig ret magelig, er en el-cykler et oplagt valg. I så fald kan du bestemme dig for, om du gerne vil have elcyklensom sportsmodel, almindelig cykel eller evt. evergreenen shoppingcykel. Sådan en cykel er desforuden miljørigtig, fordi den benytter et batteri, der har omfattende levetid. Modellerne har en bred vifte af cykelsystemer, men cyklerne med central motor og motor på forhjulene er lige for tiden de fortrinsviste solgte herhjemme. Der findes ydermere elcykler inklusiv bagdreven motor. Centermotoren er den allerdyreste, men så har den altså dertil et meget behageligt motortræk. De er lavet af adskillige af de samme fabrikanter, som også sælger de eldrevne cykler. Eksempelvis Centurion og Nishiki for blot at nævne nogle.